přesná chromovaná ocelová tyč pro výrobu pístnice

Materiál CK45-IH

Tyto tyče se používají jako pístní tyče pro hydraulické válce pracujících v náročných aplikacích, kde hrozí její mechanické poškození. Jedná se o normalizovanou uhlíkovou ocel. Používají se i na čepy a v některých případech i jako náhrada za vodící tyče. Indukční kalení je forma tepelného zpracování, kdy je tyč indukčně ohřívána a poté prudce zchlazena. Toto tepelné zpracování zvyšuje tvrdost povrchu, ale také křehkost povrchové vrstvy. Zvyšuje se tak otěruvzdornost a přitom zůstává jádro pístní tyče houževnaté. Podle ČSN podobná oceli 12 050.

Parametry:
Mez pevnosti: 650-830 N/mm2
Mez kluzu: min 440 N/mm2
Tloušťka chromové vrstvy min. 20 um
Tvrdost chromové vrstvy 66-67 HRC
Tvrdost kalené vrstvy 55±2 HRC

Katalogový list výrobku

přesná chromovaná ocelová tyč pro výrobu pístnice

Materiál 42CrMo4-IH

Chromované tyče z materiálu 42CrMo4 se používají v aplikacích určených pro náročné provozní podmínky, kde hrozí její mechanické poškození. Tento materiál se používá pro vysoce mechanicky namáhané součásti. Má vyšší pevnost a tvrdost kvůli obsahu uhlíku a chromu. Tyto tyče mají vysokou pevnost a houževnatost také při nízkých teplotách, v této variantě navíc s povrchem vytvrzeným na 55 HRC. Podle ČSN podobná oceli 15 143 nebo 15 341.

Parametry:
Mez pevnosti: 900-1200 N/mm2
Mez kluzu: min 650 N/mm2
Tloušťka chromové vrstvy min 20 um
Tvrdost chromové vrstvy 66-67 HRC
Tvrdost kalené vrstvy 55±2 HRC

Katalogový list výrobku

 

Kontaktní formulář

Tímto beru na vědomí zpracování osobních údajů společností HYDRAULICS s.r.o., v rozsahu výše uvedených údajů za účelem obchodní komunikace či zpracování nezávazné nabídky.